Μύθοι Σχετικά με το Δικτυακό Μάρκετινγκ (Μέρος 2ο)

myth.jpg

Ο Μύθος της Παράνομης Πυραμίδας. Μύθοι λοιπόν. Θα σας πω τους πιο αγαπημένους μου και είμαι σίγουρος πως και οι περισσότεροι από σας έχετε ακούσει τα ίδια παραμύθια: Σίγουρα ο πιο διαδεδομένος μύθος που ακολουθεί το Δικτυακό Μάρκετινγκ, είναι πως πρόκειται για «Πυραμίδα».

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως αυτό το λένε πιο πολύ οι άνθρωποι που δουλεύουν ήδη σε μία πυραμίδα. Σκεφθείτε, για παράδειγμα, μία δημόσια ή ιδιωτική επιχείρηση. Οι υπάλληλοι σίγουρα δε βρίσκονται όλοι στο ίδιο επίπεδο ιεραρχίας, δε θα έπρεπε άλλωστε. Υπάρχουν προϊστάμενοι, υφιστάμενοι, διευθυντές, υποδιευθυντές, τομεάρχες, τμηματάρχες και όποια άλλη διάκριση χρειαστεί, για την αποτελεσματική οργάνωση και λειτουργία της επιχείρησης.

Ενοχλήθηκε ποτέ κανείς; Και όχι μόνο αυτό, αλλά στα πυραμιδικά αυτά σχήματα ο εργαζόμενος ενός επιπέδου πληρώνεται σίγουρα με περισσότερα χρήματα από τους εργαζόμενους του κατώτερου επίπεδου και με λιγότερα χρήματα από αυτούς του ανώτερου επιπέδου. Γιατί εκεί δε μας ενοχλεί; Μήπως γιατί το έχουμε συνηθίσει; Μήπως δεν το είχαμε αντιληφθεί; Εξάλλου, είναι κακό ή λάθος;

Όποιες κι αν είναι οι απαντήσεις σας σε αυτά τα ερωτήματα, στο Δικτυακό Μάρκετινγκ υπάρχει μία μεγάλη διαφορά. Το σχήμα ΝΑΙ, είναι πυραμιδικό, αν κι αυτός ο όρος δεν είναι σωστός, αλλά τέλος πάντων ας τον χρησιμοποιήσουμε για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε...

Με το ύψος των αποδοχών όμως δε συμβαίνει το ίδιο. Ο συνεργάτης μίας εταιρείας μπορεί να έχει περισσότερες απολαβές από τους συνεργάτες του παραπάνω επιπέδου, αν εργαστεί πιο σωστά και πιο μεθοδικά. Δεν έχει σημασία πότε ξεκίνησε τη δραστηριότητά του, αλλά τι κάνει αφότου ξεκίνησε. Θέλετε να δείτε με τι μοιάζει το σύστημα μίας εταιρείας Δικτυακού Μάρκετινγκ; Μοιάζει με ένα franchise, με τη διαφορά ότι το αποκτάς σε πολύ χαμηλή τιμή.

Αλλά, μήπως και με τα franchise ο ίδιος ντόρος δεν είχε γίνει όταν πρωτοξεκίνησαν; Πέρασε πολύς καιρός μέχρι να καταξιωθούν και να καθιερωθούν στον εμπορικό χώρο σαν νόμιμη δραστηριότητα. Είτε το θέλουμε , είτε όχι, οι εταιρείες Δικτυακού Μάρκετινγκ έτσι κινούνται, δηλαδή νόμιμα. Και είτε μας αρέσει, είτε δε μας αρέσει, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που το έχουν διαπιστώσει έμπρακτα.

Μα καλά, θα μου πείτε, δεν υπάρχουν παράνομες πυραμίδες; Βεβαίως και υπάρχουν. Ξέρετε ποια είναι η διαφορά τους από τις εταιρείες του Δικτυακού Μάρκετινγκ; Δεν έχουν προϊόν/υπηρεσία. Τότε ναι, είναι παράνομα σχήματα που διώκονται από το νόμο. Η λειτουργία τους στηρίζεται σε έναν απλό κανόνα: εγώ βρίσκω το φίλο μου τον Γιώργο και του λέω να μου δώσει, για παράδειγμα, 100 ευρώ. Του λέω επίσης πως αν κι αυτός με τη σειρά του πείσει το φίλο του τον Μιχάλη να του δώσει 100 ευρώ, τότε ο Γιώργος θα κρατήσει π.χ. τα 80 και θα μου δώσει εμένα τα 20.

Μάλιστα, τέτοιες κινήσεις έγιναν παγκοσμίως γνωστές τον προηγούμενο αιώνα σαν συστήματα Ponzi (προς τιμήν του εμπνευστή τους) και ευτυχώς διώχθηκαν και διώκονται όποτε εμφανίζονται. Αντίθετα με αυτά τα συστήματα, οι εταιρείες Δικτυακού Μάρκετινγκ είναι δηλωμένες στα υπουργεία Εμπορίου και Εργασίας, στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται, έχουν ΑΦΜ, γνωστή και δηλωμένη έδρα και γενικά λειτουργούν όπως κάθε άλλη νόμιμη επιχείρηση.

Σε ό,τι αφορά τις πληρωμές προς τους συνεργάτες, γίνονται αποκλειστικά από την εταιρεία και δεν παίρνει ο ένας συνεργάτης χρήματα από τον άλλον. Κανονικά, είναι παράξενο να μην το γνωρίζει αυτό ο κάθε πολίτης μίας χώρας σαν τη δική μας όπου, αντί να αναγνωρίζει τις εταιρείες που συνεισφέρουν στον κρατικό προϋπολογισμό, ψάχνει να βρει ευκαιρία να πληρωθεί με μαύρα χρήματα. Τέλος πάντων.

 

Μύθοι Σχετικά με το Δικτυακό Μάρκετινγκ (Μέρος 1ο).

Μύθοι Σχετικά με το Δικτυακό Μάρκετινγκ (Μέρος 3o).

Start your Network Marketing Company now, with the Support of Experienced Professionals.

"Success is a Team Sport"

Kostas Ioannou

LITTLE BOOK OF MLM+

Information

© Copyright 2010-2018 Kostas Ioannou. MLM+ is a Kostas Ioannou Project.
#KostasIoannou #PeopleUnite #DigitalMarketing #WeCare
All Rights Reserved.

About us

Kostas Ioannou is a Network Marketing & Multilevel Marketing Specialist, Computer Science Professor & Author, Based in Athens, Greece. He is a Marketing Coach since 2010.

Let's connect

Kostas Ioannou
Network and MultiLevel Marketing Solution Expert.
Computer Science Professor and Author, along with a Team of Proven Professionals Network Developers.