Τι Είναι το MLM; (Multi-Level Marketing ή Πολυεπίπεδο Μάρκετινγκ)

Το MLM (Multi-Level Marketing) ή αλλιώς Πολυεπίπεδο Μάρκετινγκ αποτελεί την εξέλιξη του Δικτυακού Μάρκετινγκ. Μάλιστα, πολύ συχνά, στη χώρα μας...

... οι όροι MLM, Πολυεπίπεδο Μάρκετινγκ, Δικτυακό Μάρκετινγκ, Network Marketing, Άμεσες Πωλήσεις, Μάρκετινγκ Δικτύου κ.ά. εννοούν συνήθως το ίδιο πράγμα.  Δυστυχώς, στους παραπάνω όρους πολλοί άνθρωποι προσθέτουν υποτιμητικά και εν αγνοία τους τη λέξη Πυραμίδα.

Ουσιαστικά, το Δικτυακό Μάρκετινγκ (Network Marketing) αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο προώθησης των προϊόντων/υπηρεσιών πολλών εταιρειών, μέσω ανθρώπων. Η μέθοδος αυτή, απαλλάσσει τις εταιρείες από τα μεγάλα έξοδα που έχει η διαφήμιση στα μέσα επικοινωνίας. Επίσης, η διάθεση των προϊόντων/υπηρεσιών τους απευθείας στους καταναλωτές, χωρίς τους μεσάζοντες που απαιτούνται συνήθως στα δίκτυα πωλήσεων (πωλητές χονδρικής, καταστήματα, έξοδα καταστημάτων, ενοίκια, μισθοί κ.λπ.), προσφέρει στις εταιρείες πολύ μεγαλύτερο και καθαρό κέρδος. Μέρος αυτών των κερδών μοιράζεται στους συνεργάτες της εταιρείας Δικτυακού Μάρκετινγκ, ως αμοιβή για τη γνωστοποίηση της εταιρείας και των προϊόντων της στον υπόλοιπο κόσμο.

Τι είναι το MLM (Multi-Level Marketing). Το MLM βοηθά το συνεργάτη μίας εταιρείας Network Marketing να συμμετέχει στα κέρδη με πολύ μεγαλύτερο όφελος. Αυτό συμβαίνει γιατί, πέρα από το άμεσο πλεονέκτημα που έχει με την ομάδα των άμεσων συνεργατών του, επωφελείται επιπλέον και από το τζίρο που δημιουργούν οι συνεργάτες αυτών. Πληρώνεται δηλαδή και για τη δημιουργία, όπως λέμε, βάθους. Με τον τρόπο αυτό συμβαίνουν δύο τινά:

1. Τα οικονομικά οφέλη του συνεργάτη μπορούν να αυξηθούν με εκθετικό τρόπο

2. Διευκολύνεται η δημιουργία κερδών του, αφού δε βασίζεται μόνο στο δικό του κύκλο επαφών, αλλά επωφελείται και από τις συστάσεις-αγορές ανθρώπων που δε γνωρίζει.

Αυτός ο τρόπος διάθεσης προϊόντων/υπηρεσιών δε διδάσκεται σε επίσημα ιδρύματα (παρά μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις). Ο βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή, ως επάγγελμα, το MLM βρίσκεται τελείως έξω από τον τρόπο εργασίας που έχει καθιερωθεί στην αγορά, αλλά και έξω από τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων που έχουν εκπαιδευθεί για να στελεχώνουν ως υπάλληλοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες κάθε πτυχή του οικονομικού γίγνεσθαι των χωρών.

Το γεγονός αυτό, δεν εμποδίζει τους ανθρώπους που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους προσωπική Επιχείρηση να ασχοληθούν σοβαρά με το MLM. Παρά τις δυσκολίες και, κυρίως, τα όσα κατά καιρούς ακούν από "ειδικούς" και μη, πολλοί άνθρωποι βελτιώνουν καθημερινά τη ζωή τους, μέσω της ενασχόλησής τους με το Δικτυακό Μάρκετινγκ. Τα οφέλη είναι πολλά και δεν περιορίζονται μόνο στην επίτευξη των οικονομικών στόχων που ο καθένας θέτει. Το Πολυεπίπεδο Μάρκετινγκ δημιουργεί ουσιαστικές σχέσεις συνεργασίας, αλλά και φιλίας. Βοηθά τον άνθρωπο στην αυτοβελτίωσή του με πολλούς τρόπους και ιδιαίτερα με την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής του.

Και, τελικά η απάντηση στο ερώτημα Τι Είναι το MLM, είναι η εξής: ένας χώρος επιτυχίας που καθιστά το σύγχρονο άνθρωπο ανεξάρτητο και ισχυρό απέναντι σε ένα σύστημα αξιών και αξιολόγησης που τον θέλει συμβιβασμένο και με χαμηλές βλέψεις.

Για να μάθετε πώς μπορείτε να πετύχετε κι εσείς τα όσα ονειρεύεστε με τη βοήθεια του MLM, ελάτε σε επαφή μαζί μου πατώντας πάνω στο όνομά μου. Καλή συνέχεια, χωρίς συμβιβασμούς, στα όνειρά σας. Kostas Ioannou

Start your Network Marketing Company now, with the Support of Experienced Professionals.

"Success is a Team Sport"

Kostas Ioannou

LITTLE BOOK OF MLM+

Information

© Copyright 2010-2018 Kostas Ioannou. MLM+ is a Kostas Ioannou Project.
#KostasIoannou #PeopleUnite #DigitalMarketing #WeCare
All Rights Reserved.

About us

Kostas Ioannou is a Network Marketing & Multilevel Marketing Specialist, Computer Science Professor & Author, Based in Athens, Greece. He is a Marketing Coach since 2010.

Let's connect

Kostas Ioannou
Network and MultiLevel Marketing Solution Expert.
Computer Science Professor and Author, along with a Team of Proven Professionals Network Developers.