Δικτυακό Μάρκετινγκ και Πυραμίδες, ποιά είναι τελικά η Αλήθεια;

Ένα είναι σίγουρο: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη παρεξήγηση στο χώρο του Δικτυακού Μάρκετινγκ από την εξίσωση της εξαιρετικής αυτής επιχειρηματικής ιδέας...

...με παράνομες κινήσεις και σχέδια. Παρά το γεγονός ότι το Δικτυακό Μάρκετινγκ μετράει πια πάνω από 70 χρόνια ζωής και οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε κάποιους ανθρώπους που έχουν έχουν αλλάξει τη ζωή τους προς το καλύτερο, η προκατάληψη της παρανομίας και των "ύποπτων" κινήσεων στο MLM συνεχίζει να διακατέχει μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Και τι δεν έχουμε ακούσει: Από αεροπλανάκια μέχρι πυραμίδες και από συστήματα Ponzi μέχρι ...ένας θεός ξέρει τι. 

Αλήθεια, υπήρξαν όλα αυτά; Βεβαίως και υπήρξαν. Κάποια τέτοια συστήματα υπάρχουν μάλιστα ακόμα. Είναι, όμως, ελάχιστα (ειδικά στη χώρα μας) και αποτελεί τουλάχιστον αδικία να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι.

Δικτυακό Μάρκετινγκ και Πυραμίδες είναι δύο ξένοι στην ίδια πόλη, στην ίδια χώρα και απευθύνονται στους ίδιους ανθρώπους. Όμως, τι σχέση έχουν άραγε με όλα αυτά κάποιες μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που κάνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τζίρο με όχημα το Δικτυακό Μάρκετινγκ; Απολύτως καμία. Για αυτές τις εταιρείες, το MLM αποτελεί το πρόσφορο έδαφος για να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην αγορά, ανεξαρτήτως οικονομικών συγκυριών, αφού το όχημα είναι το προϊόν ή η υπηρεσία που προσφέρουν, αλλά το βασικό κεφάλαιο είναι οι άνθρωποι και, κυρίως, οι μεταξύ τους σχέσεις.

Θέλετε, παρόλα αυτά, να δείτε πώς είναι μία πυραμίδα; Δεν έχετε παρά να μελετήσετε την οργανωτική δομή οποιουδήποτε δημόσιου φορέα ή το οργανόγραμμα μίας πετυχημένης ιδιωτικής εταιρείας. Εκεί σίγουρα θα βρείτε ένα συγκεντρωτισμό προς τα πάνω, ο οποίος φυσικά εκφράζεται και στις οικονομικές απολαβές. Ο "πιο πάνω" πληρώνεται πάντα περισσότερα από τον "πιο κάτω". 

Στο Δικτυακό Μάρκετινγκ δεν ισχύει αυτό. Ο λόγος είναι απλός: η εταιρεία που διακινεί τα προϊόντα/υπηρεσίες της μέσω του MLM, δεν μπορεί να τους πληρώσει όλους το ίδιο. Δεν την συμφέρει. Ανταμοίβει, λοιπόν, πλουσιοπάροχα τους πιο εργατικούς και υπομονετικούς και στενεύει τις αποδοχές της καθώς αυτή η εργατικότητα και η υπομονή εξασθενούν.

Φυσικό δεν είναι; Πληρώνω τους πιο άξιους, γιατί αυτοί θα συνεχίσουν με μεγαλύτερο πείσμα να μου κάνουν τζίρο...

Δικτυακό Μάρκετινγκ και Πυραμίδες δε χωρούν στο ίδιο τραπέζι για συζήτηση. Και αναγκαστικά, πάντα θα αποτελούν δύο διαφορετικά στρατόπεδα. Προσωπικά, έχω ξεκάθαρη στάση απέναντι σε αυτό το γεγονός. Και συνεργάζομαι με όσους θέλουν να διαπιστώσουν χωρίς προκαταλήψεις ποια είναι η αλήθεια, η μία και μοναδική.

Kostas Ioannou

Start your Network Marketing Company now, with the Support of Experienced Professionals.

"Success is a Team Sport"

Kostas Ioannou

LITTLE BOOK OF MLM+

Information

© Copyright 2010-2018 Kostas Ioannou. MLM+ is a Kostas Ioannou Project.
#KostasIoannou #PeopleUnite #DigitalMarketing #WeCare
All Rights Reserved.

About us

Kostas Ioannou is a Network Marketing & Multilevel Marketing Specialist, Computer Science Professor & Author, Based in Athens, Greece. He is a Marketing Coach since 2010.

Let's connect

Kostas Ioannou
Network and MultiLevel Marketing Solution Expert.
Computer Science Professor and Author, along with a Team of Proven Professionals Network Developers.